Húsvétra készülve - 2016.
2016.03.23.

ÜNNEPI ISTENTISZTELETI ALKALMAK

  • Szerda: 17 óra bűnbánati alkalom,
  • Nagycsütörtök: 17 óra bűnbánati alkalom,
  • Nagypéntek: 11 óra istentisztelet,
  • Nagypéntek: 17 óra bűnbánati alkalom,
  • Vasárnap: 11 óra úrvacsorás istentisztelet,
  • Vasárnap: 15 óra du-i istentisztelet
  • Hétfőn: 11 óra úrvacsorás istentisztelet,

Húsvéti készülődés - 2016.Ebben az évben a Húsvéti örömhírklubot rendhagyóan szeretnénk megszervezni. Március 25-én, nagypénteken 18.00 órakor várjuk a gyerekeket és az érdeklődő szülőket a gyülekezeti terembe, ahol a húsvéti örömre készülődünk.

Nagyszombaton hajnalban pedig ennek folytatásaként 6.00-kor egy rövid túrára indulunk a templom elől, ahol átélhetjük azt az izgalmat, ami az asszonyok és a tanítványok szívében is volt, ahogy a sír felé igyekeztek.

Mindenkit várunk szeretettel!

 
Ökumenikus imahét - 2016.
2016.01.13.
Ökumenizáció
„Arra hívattunk, hogy az Úr nagy tetteit hirdessük!”
1Pt 2, 9

 

A Krisztus-hívők egységéért

 

Január 18. hétfő ­ Diósjenői református templom
Igehirdető: Győry Csaba ­ katolikus plébános

Január 19. kedd – Diósjenői katolikus templom
Igehirdető: Gottfried Richárd ­ református lelkipásztor,

Január 20. szerda ­ Diósjenői református templom
Igehirdető: Meláth Attila ­ váci baptista lelkipásztor

Január 21. csütörtök ­ Nógrádi katolikus templom
Igehirdető: Gottfried Richárd ­ református lelkipásztor

Január 22. péntek ­ Nógrádi evangélikus imaterem
Igehirdető: Orbán Mihály ­ római katolikus plébános

Január 23. szombat ­ Diósjenői református templom
Igehirdető: Balázs Viktória ­ evangélikus lelkipásztor

Hétfőtől péntekig 18:00­kor, szombaton 17:00­kor kezdődnek az alkalmak!

Mindenkit nagy szeretettel várunk a közös lelki épülés reményében! A szervezők

 
Kékkereszt csoport a szenvedélybetegekért
2016.01.07.

„Azért ha a Fiú megszabadít benneteket, valósággal szabadok lesztek.”
János 8, 36

Sokan talán nem is hallottak a Kékkereszt szervezetről és tevékenységükről, pedig a szervezet egy csoportja most már a Diósjenői Református gyülekezetben is működik.

A Kékkereszt szervezet

Kékkereszt csoport DiósjenőnAz első magyar Kékkereszt Egyesület alapítója egy azelőtt rendkívül iszákos újvidéki iparos volt a múlt század végén. Külföldi útja során megismerte a Nemzetközi Kékkereszt szervezetet és befogadta a gyógyító evangéliumot. Iszákosságától megszabadulva elhatározta, hogy felkarolja alkoholista embertársai sorsát és kapcsolatba lépett a svájci Kékkereszttel. Ennek hatására Újvidéken megalapította a Kékkereszt Egyesületet. Ezzel egy időben budapesti evangéliumi körökben is megindult az iszákosmentö mozgalom. 1895-ben megalakult a Kékkereszt Egyesület. Az együttesen vállalt gyógyító munka eredményeképpen "szabaduló" iszákosok, és más szenvedélybetegek utógondozását a Magyar Kékkereszt Egyesület és Iszákosmentő Misszió országos hálózata segíti.

A Magyar Kékkereszt Egyesület célja az alkoholizmusban és más szenvedélybetegségekben szenvedő, lelki és testi gyógyulást keresők segítése úgy, hogy a keresztyén hitben Isten szabadító erejét megismerjék.

Az egyesület foglalkozik a megelőzéssel, a gyógyítással és az utógondozással is.

A megelőzés területén főként az általános és középiskolás fiatalok felvilágosítására helyezik a hangsúlyt, mivel ők vannak leginkább kitéve annak, hogy lelkileg egyre sivárabbá váló társadalmunkban a hiányzó szeretetet, békességet és örömöt a különböző pótszerekben keressék.

Az egyesülethez forduló gyógyulni vágyók számára nem elvonó, hanem "ajándékozó" kúrát javasolnak: egy olyan teljes és tartalmas élet lehetőségét, amelyben nincs többé szükség a szenvedély, nyújtotta "örömökre". Kéthetes gyógyító alkalmakat minden hónapban rendeznek Dömösön, a Református Iszákosmentő Misszió konferenciatermében (RIM).

A rehabilitáció – utógondozó munka lényege „hogy az új életben járó testvéreinket igyekszünk döntéseikben segíteni, támogatást, szempontokat, iránymutatást adni. Nem oldjuk meg tehát helyettük problémáikat, hanem segítséget nyújtunk ahhoz, hogy feladataikat önállóan teljesíthessék. Ezért létesült az országban számos helyen utógondozó csoport, ahol rendszeresen összejöhetnek azok, akik életükhöz segítséget várnak.” Az egyik ilyen csoport a Diósjenői Református gyülekezetben működik.

A diósjenői csoport

A csoport 2015. október 6-án indult, célja a szenvedélybetegséggel küzdő, vagy abból szabadult emberek gyógyulásának segítése az Igén keresztül. A csoport szervező-vezetője Wisinger Jánosné, aki Dömösön szolgál (érdeklődni lehet nála: 35/364-234, 30/3607828 és 20/9557126 számokon hétköznap 10-19 óra között ), az alkalmat pedig a lelkipásztorunk Gottfried Richárd illetve felesége tartja és vezeti - a Tiszteletes a csoport lelki gondozója. Kéthetenként kedden este 6 órakor vannak az alkalmak (a következő 2016. január 19-én lesz), melyre bárkit, akinek van ilyen jellegű problémája, vagy hozzátartozó, esetleg a családjában előfordult hasonló „betegség”, szeretettel várjuk.
A csoport létszáma változó, általában 6-8 fő van jelen. Nem csak helyiek vannak, járnak Vácról, Szokolyáról is. A környéken legközelebb Budapesten működik ilyen csoport. Van, aki már régebben szabadult, de az erősítés mindenkinek jót tesz. Fontos megjegyezni, hogy a csoportba vallásától és világnézetétől függetlenül bárki jöhet, hiszen a kegyelem mindenki számára megjelent.

Ha valakinek – főként alkohollal kapcsolatos – problémája van, azt biztatjuk, szégyenkezés nélkül és az előítéleteket félretéve jöjjön közénk, ahol leteheti terheit. Semmi nem kötelező, de jó közösen imádkozni Jézushoz szabadításért, s a láthatatlan függőségeinktől való szabadításért. Jó hallani, hogy Istennél nincs lehetetlen, s ezt szeretnénk megmutatni, bemutatni a közénk érkezőknek.
Aki szeretne részt venni az alkalmon, teendője csupán „annyi”, hogy az adott időpontban megjelenik a gyülekezeti teremben. A részvétel semmilyen kötelezettséggel nem jár.

(Az egyesület weboldala: www.kekkereszt.org – az információk az egyesület weboldaláról és a diósjenői csoport vezetőjétől származnak).

 

 
Korábbi évek hírarchívuma
2021. 2020. 2019. 2018. 2017. 2016. 2015. 2014. 2013. 2012.
Online Istentisztelet
Online Istentiszteletek
Pályázati információk
A Diósjenői Református Gyülekezet Alapítvány a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap támogatásával 2020-ban 5.000.000,- Ft támogatásban részesült, amelyből egy Ford Transit 9 személyes kisbusz került beszerzésre a gyülekezeti alkalmakra való eljutás megkönnyítésére.
Magyar Falu program
Miniszterelnökség

Magyar Falu program

Gyülekezetünk a Reformáció Éve programsorozatának rendezvényeit az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásából valósíthatta meg.
Pályázati azonosítók: REB-17-PROG-0452, REB-16-1-PROG-0148
EMMI

EMET Megvalósult Magyarország Kormányának Támogatásával - 2016.
Adó 1 + 1 %
A Magyarországon jelenleg érvényben lévő adójogszabályok szerint az éves jövedelmünk után befizetésre kerülő adó 1+1%-át felajánlhatjuk egyházaknak és társadalmi szervezeteknek is. Ha szeretné támogatni szolgálatunkat a részleteket, technikai számot, adószámot itt találja. Köszönjük!
Videó ajánló
Keresztény videók a Székesfehérvári Református Egyházközség oldalán

Keresztény videók
Oldalajánló
Református Bibliaolvasó Kalauz
Fénysugarak
Lélekfrissítő